Q
Problem solve Get help with specific problems with your technologies, process and projects.

ORA-1053 with installation of 9i

I installed Oracle9i and configured OMS, but when I start the OracleManagementService, it gives me the error ORA-1053. The service is not responding in a timely fashion; it cannot start the service on the local computer. I went to the sqlnet.ora file and changed the value of sqlnet.authenticate_services=NONE. But it was no use.

I installed Oracle9i Release 2 on my Sony Laptop on Windows XP Home Edition. I configured OMS, but when I start the OracleManagementService, it gives me the error ORA-1053. The service is not responding in a timely fashion; it cannot start the service on the local computer. I went to the sqlnet.ora file and changed the value of sqlnet.authenticate_services=NONE. But it was no use. Please suggest how to resolve this problem.
Ensure that the Oracle listener for the repository is up and that you can establish an Oracle Net connection to the repository. If this is all working and the problem persists, use the Enterprise Management Configuration Assistant (EMCA) to try dropping and recreating the repository. If you do not have a repository, use the EMCA to create one. It would also be helpful to check the oms.log file as this may provide additional information about this problem.
This was last published in February 2006

Dig Deeper on Oracle database installation, upgrades and patches

Have a question for an expert?

Please add a title for your question

Get answers from a TechTarget expert on whatever's puzzling you.

You will be able to add details on the next page.

Start the conversation

Send me notifications when other members comment.

Please create a username to comment.

-ADS BY GOOGLE

SearchDataManagement

SearchBusinessAnalytics

SearchSAP

SearchSQLServer

TheServerSide.com

SearchDataCenter

SearchContentManagement

SearchHRSoftware

Close